Cutie pentru cadouri: confecţionare de la A la Z

A venit, în sfârşit, Ajunul Crăciunului şi, odată cu el, şi ziua de naştere a unei bune prietene. Pentru ea făcusem agenda de piele frez,


cu monograma iniţialelor ei şi hârtie manuală şi cu nasture din sticlă de Murano. Am terminat agenda încă din luna noiembrie şi taaare greu a mai trecut timpul până ce a venit momentul adecvat să o dăruiesc.










M-am trezit însă nemulţumită de ideea de a înmâna cadoul ambalat în hârtie obişnuită, deşi nu arăta rău nici aşa.

Voiam însă ceva special, cu totul şi cu totul deosebit şi la fel de unic precum prietena M. Am căutat prin casă tot felul de cutii pentru a le "reforma" şi recondiţiona. Nimic nu mă mulţumea.

Aşa că am pornit să confecţionez cu mânuţele proprii o cutie pe măsură (adică pe măsura agendei şi pe măsura evenimentului cu pricina).
Mai întâi am căutat, desigur, pe net, ceva pentru nevoile mele. Am dat de milioane de site-uri de cutii origami şi de încă şi mai multe de tutoriale pentru confecţionat cutii minione, destinate bijuteriilor sau altor obiecte mititele.

Am încercat să modific o cutie de bomboane de ciocolată, dar dimensiunile s-au dovedit total diferite de ale agendei mele.

După vreo trei încercări de a crea un tipar, mi-am dat seama că trebuie luate în calcul următoarele măsuri:
- lungimea cărţii/caietului + 1 cm
- lăţimea + 1 cm
- înălţimea + 0,5 cm.

În cele din urmă, cutia a ieşit astfel:













Am refolosit hârtia cu care am împachetat iniţial agenda pentru a face un decupaj.

Fondul roz pastelat a fost obţinut prin aplicarea a două straturi de vopsea acrilică alb+roşu. Aplicarea am făcut-o cu baza unui burete mic de trafalete.

După uscare, am aplicat decupajul, iar apoi am aplicat aproximativ şase straturi de lac acrilic pe bază de apă.

Niciun comentariu:

S-ar putea să te intereseze şi...